You are browsing the archive for 2018 april 10.

Mer om brevlådor

10 april, 2018 in Brevlådor, Etapp 1, Etapp 2

Hej Alla som bor i Vidja.

Som jag berättade på årsmötet så kämpar jag för ändring av placering för våra brevlådor.
Här följer lite info om hur det fortlöper.
Den 12 december 2017 kontaktade jag Merja Lindqvist på PostNord med anledning av den skrivelse som vi fick i våra brevlådor vid Alängsvägen/Vidjavägen om att brevlådorna måste flyttas.
Då vi haft ID-kapning i familjen med en följd till försök att belåna huset (dom misslyckades dock) och ett förfalskat körkort som någon hittat ute skickades per post till min sambo Michael ett åt efter att dom varit på banken, så känns det ännu mer angeläget att ha brevlådorna närmare fastigheten och därmed lite koll på vem som rör sig runt vems låda.
Jag har lagt fram ett förslag om t ex gemensam lådsamling vid varje väg och på så sätt få sin  brevlåda lite närmare och bättre koll på vem som rör sig vid vår och våra grannars brevlådor samt kanske lära känna sina grannar bättre då vi stöter på varandra vid brevlådorna.
Det kan ju också leda till att få igång ett större engagemang i grannsamverkan.
Efter den 12 december har det varit många turer mellan PTS (post & telestyrelsen) som stöttar oss, Merja Lindqvist (PostNord) som inte vill ha någon förändring, och Rådet för utdelningsfrågor (som ska granska klagomål hos PostNord).
Senaste som kommit från Rådet för utdelningsfrågor är att dom skickat ett direkt urklipp från de Allmänna råden som vi redan läst.
Jag har nu pratat med Merja igen som skickat mig tillbaka till Rådet, med hänvisning att det är deras beslut som gäller.
Tyvärr så blir vi, som ni säkert känner till, bollade mellan de olika instanserna på PostNord, så jag har bollat tillbaka frågan till Rådet och PTS.
Vid ett tidigare tillfälle skickade jag också ärendet till kommunstyrelsen i Huddinge som svarade att dom inte har något ansvar i frågan.
Vi kanske behöver bilda en grupp som träffas och kämpar med att driva detta vidare??
Alla ni som skulle maila till mig efter årsmötet…..jag väntar fortfarande….. pernillakavenius@gmail.com  skriv gärna att det gäller ärende  PN2018:1821 och några rader om er syn på placering.
Eller skriv ner det på ett papper och kom förbi mig på Pelikanvägen 2 och lämna det personligen så scannar jag in skrivelsen och skickar till Rådet.
Vänliga hälsningar
Pernilla Kavenius
brevlådor3