You are browsing the archive for 2019 maj.

Vidjavägen

28 maj, 2019 in Information från styrelsen!

Efter möte med kommunen så meddelar de att något större underhåll på Vidjavägen inte kommer att göras. Potthål kommer att lagas men i övrigt så sköts Vidjavägen efter samma protokoll som övriga vägar i Huddinge. Det är ännu oklart när arbetet med Vidjavägen kommer att påbörjas, som tidigare meddelats.

Fortsätt dock att felanmäla Vidjavägen! Kommunen har precis varit ute och fyllt i en del hål och håligheter. För att felanmäla finns ett formulär att fylla i på Huddinge kommuns hemsidan och en app för felanmälan kan också laddas ner!

vagarbete_vidja

Ringsättravägen

27 maj, 2019 in Etapp 2, Information från styrelsen!

Planerna för ny beläggning för Ringsättravägen är på gång. Exakt start ej klart, men i mitten/slutet av juni. Arbetet beräknas ta 1-2 veckor som mest.

Innan dess kommer inte någon ny dammbindning ske. Det överskott som finns av medel i vägen behöver gå ur för bättre resultat.

Frågor och kommentarer och felanmälningar kring vägar som driftas av Vidja vägförening som alltid till vagar (at) vidja.nu

Snart är det midsommar!

26 maj, 2019 in Information från styrelsen!

På årsmötet informerade styrelsen att Vidjabornas insatser behövs för att ordna årets midsommarfirande. Styrelsens medlemmar har inte möjlighet att avsätta resurser för att deltaga i planerandet och genomförandet.

Så för att det ska bli ett traditionellt firande behövs frivilliga krafter som går tillsammans för att ordna traditionellt midsommarfirande. Resurser i form av redan existerande midsommarstång står självklart till förfogande. Platsen får fritt användas av alla Vidjabor. Vill man låna nyckel till ”kiosk” eller redskapsbod för verktyg, behöver man kontakta styrelsen via info (at) vidja.nu helst senast 17 juni för att vara säker på den möjligheten.

Man har också fulla möjligheter att använda sig av föreningens hemsidan och facebooksidan för information – då skickar man den text man vill lägga ut till info (at) vidja.nu – för inlägg till facebooksidan är sista dag för möjlighet att lägga ut text den 19 juni och för hemsidan gäller en något tidigare deadline, helst senast 17 juni. Bilder är också trevligt! De anslagstavlor som finns i Vidja kan också användas för att få ut information.

Tidigare år har samling skett vid badet för att plocka blommor och klä stången kl 10 samt samling för allmänna festligheter klockan 12. Kvällen före har björk samlats in och satts upp kring dansbanan.

 

 

Man tager vad man haver!

Man tager vad man haver!

 

Projektering och borrning i vägar

26 maj, 2019 in Etapp 2, Information från styrelsen!

Företaget Bjerking börjar nu borra i vägarna i Etapp 2 inför den projektering som pågår. De kommer att arbeta i alla tre delområden i Etapp 2.

Om du har kännedom om ledningar eller annat som kan påverkas så kan du kontakta dem på 010 – 211 85 69

 

Vägavgift

20 maj, 2019 in Information från styrelsen!

Nu har fakturan på årets vägavgift och båtplatsavgift (för dem som har de) landat i brevlådorna.

Vägavgiften i år fastslogs till 3450kr för helt  betalande fastighet på årsmötet.

 

ringsättravägen

Uppdatering angående Vidjavägen

9 maj, 2019 in Information från styrelsen!

Huddinge kommun informerar om att den väg som i nuläget håller på att projekteras kommer att göra markingrepp i ett fornlämningsområde. Detta har man anmält till Länsstyrelsen som sedan har att fatta beslut om den projekterade vägen kan ligga kvar eller om sträckan behöver projekteras om. När detta svar kan komma vet man inte. Kommunen återkommer så fort de får mer info från Länsstyrelsen.

Vi har bett kommunen att uppdatera med detta på sin hemsida kring Vidja om vad som också händer med Vidjavägen.

https://www.huddinge.se/vidja

 

sommarvidja3

 

Uppdaterade fiskeregler!

7 maj, 2019 in Information från styrelsen!

Nu finns uppdaterad info om fiskeregler och kräftfiskeregler, samt en piffig pdf att ladda ner för att du ska kunna se vilken fisk du fångat.

Detta i flik Om Vidja, under Fiske i Vidja.

 

I fliken om båtplatser i Vidja finns årets båtplatslista. Dvs vilken båtplats och vilken fastighetsbeteckning matchar. Har du frågor om detta så kontaktar du bryggansvarig Keti Rizeva på marinor (at) vidja.nu

Välkommen Sköna Maj!

2 maj, 2019 in Information från Storstockholms brandförsvar, Information från styrelsen!

Så kom äntligen regnet på Valborgsmässoafton

Men alla fick börja med att fylla på hinkar för säkerhets skull, och vattenslangen testades.

20190430_202553

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Därefter kunde elden tändas. Det mesta av riset var väldigt torrt så det gick fort att få fyr.

20190430_205142

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valborgskören framträdde

file-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glad Valborg!

file1-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack till Sunit Budngam för lån av bilder!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info från Huddinge kommun till boende i etapp 2

1 maj, 2019 in Information från styrelsen!

Detta dokument kom alla boende i etapp 2 förra veckan. Lite dålig upplösning, tyvärr. Bor du i etapp 2 och inte har fått detta brev så kontakta Huddinge kommun så de får rätt på sina register.

vidja_info_boende

Vidja vägförening har ett möte med kommunen nu på fredag som kommer avhandla en hel del av vad som står där. Vi diskuterar också etableringsplatser och Vidjavägens skick.