You are browsing the archive for 2019 juni.

Drönarövning i Vidja

24 juni, 2019 in Information från styrelsen!

Söndagen den 30 juni under eftermiddagen (ca 12-19) kommer det ske en övning med Sveriges Räddningsdrönare, SRD, och Search and Rescue, SAR samt Södertörn och Haninges brandförsvar i Vidja-trakten. Exakt plats är ännu ej bestämd. Detta är den typ av drönare som bistår i t ex skogsbrandssläckningsarbete så någon form av simulerad ”brand” kommer att göras med hjälp av rökfacklor.

Mer info har lagts upp i Facebookgruppen Vi i Vidja, ett privat initiativ som är jättebra att gå med i för att få lite information om vad som händer i Vidja-området!

Informations-ledighet

24 juni, 2019 in Information från styrelsen!

Nu drar webbansvarig på semester under några veckor, det innebär att hemsidan kommer att uppdateras när tillgång finns till wifi och liknande moderniteter. (Troligen ganska sällan)

Men glöm inte att facebooksidan Vidja vägförening finns. Där kommer information fortlöpande i olika former, stort och smått. Där kan man kontakta styrelsen vid behov. Även här går aktiviteten ner under sommarperioden.

I övrigt gäller alla de vanliga kontaktuppgifterna. Tänk på att styrelsen består av personer som gör arbete på sin fritid och det kan ibland ta ganska lång tid att få svar, ibland går det fort. Har du ett problem blir det oftast snabbast avhjälpt genom att du hugger i och fixar det själv!

Glad sommar önskar styrelsen för Vidja vägförening!

sommarkväll

 

 

Info om arbetet med etapp 2

23 juni, 2019 in Etapp 2, Information från styrelsen!

Det blev tyvärr inget mer möte med kommunen före midsommar. Kommunen ska inkomma med ett förslag till avtal för etapp 2 inom kort så att Vägföreningen kan arbeta in sina avtalsförslag. Det handlar t ex om etableringsplatser, att hantera delområde B och C som ett, och hur drifts- och vägansvar ska se ut under perioden.

Mer info kommer så snart vi har den.

Soliga dagar på stranden!

21 juni, 2019 in Information från styrelsen!

Nu när det är fint väder ansvarar vi alla Vidja-bor tillsammans för att hålla badet rent och fint. Blir soptunnorna fulla så ta med ditt skräp hem. Tar toa-pappret på ”toaletten” slut så ta med dig en rulle hemifrån. Behövs den städas fyll en hink med vatten och häll ut (allt är i plast). Hittar du skräp, fimpar, gamla ölburkar i omgivningarna så ta och släng dessa. Är det mycket ank-spillning på marken så ta med en kratta hemifrån och gör fint. (Men lämna inte kvar den, tidigare erfarenhet säger att krattor som lämnas kvar snabbt försvinner.) Spela inte onödigt hög musik och stör de omkringboende och parkera så att så många som möjligt får plats!

OCH FÖR ALLT I VÄRLDEN GRILLA INTE!

Midsommar_i_Vidja_2012_Bild_272

Utbetalningar av inkomster från såld mark

20 juni, 2019 in Information från styrelsen!

Detta med att kunna betala ut för såld mark till vägföreningens medlemmar är inte en enkel sak. Som tidigare meddelats på årsmöten så handlar det i nuläget om små-summor men längre fram kommer det handla om mer pengar. De inkomster som Vägföreningen får genom såld mark kan inte fonderask, eller användas till underhåll, utan ska betalas ut till medlemmarna av vägföreningen.

Vägföreningens styrelse har i över ett års tid (snarare två år) undersökt olika varianter för att kunna administrera detta och har nu förhoppningsvis en lösning som kommer vara hållbar under längre tid. Den verksamhet som idag hanterar vårt medlemsregister kan genom en extra tjänst samla in bankkontonummer på ett säkert sätt. När sedan bankkonton finns så kan en sådan fil sedan lämnas över till Vägföreningens bank som därefter kan administrera utbetalningar.

Vi hoppas på detta sätt att de första utbetalningarna därför kan ske under hösten.

Du behöver i nuläget inte göra någonting. När det blir aktuellt att samla in bankkonton kommer detta ske genom att du får brev från Föreningshuset med användarnamn och lösenord.

280

Ringsättravägen – vägarbete pågår!

19 juni, 2019 in Information från styrelsen!

Nu drar arbetet igång på Ringsättravägen så från och med nu och ett par veckor framåt (beroende på väder) så får man vara beredd på att ta omvägar, eller vänta en stund.

Idag och imorgon gör man vissa arbeten och sen på måndag sätter det stora grävandet igång!

 

vägarbete

Eldningsavrådan i hela länet

7 juni, 2019 in Information från styrelsen!

Från 7 juni råder eldningsavrådan i hela länet. Det innebär att du helst ska låta bli alla typer av eldande i naturen, med grill eller eld. Men du får fortfarande grilla hemma på väl anordnad plats.

Var försiktig! Även glasbitar, en slängd halvsläckt fimp m.m. kan ställa till med bekymmer i skog och mark.

 

Hälsning från båtansvarig Keti

4 juni, 2019 in Information från styrelsen!

thumbnail_image1[1]

 

Trots dåligt väder så har hälften av de med båtplats lyckats få i sina båtar! Bra!

Många har hört av sig om senare iläggningar med olika orsaker, det är okej att man lägger i lite senare bara man mailar in om det och tack till er som gjort det! Alla har förhoppningsvis fått svar nu.

Kommande veckor hoppas jag fler hinner få i sina båtar så vi kan hjälpas åt att se om varandras båtar och bryggorna.

Lista på vilka båtplatser som hyrs av vilken fastighet finns tillgänglig i fliken Om Vidja, om Båtplatser. Båtplatserna är kopplade till fastighetsbeteckning.

 

Viktigt att tänka på för din båts skull och din grannes skull:

- Tampar till brygga behöver vara försedda med schackel, kauser och godkända gummidämpare/fjädrar. om metallfjädrar används måste dessa säkras med kätting/band som schacklas före och efter i kauser/ring. Löplina till/genom förtöjningsring i brygga är inte tillåtet.

- Tampar till boj rekommenderas vara dubbla och fästas i bojen med metallhake. Schackel och kauser ska användas. Det ska vara två av varandra oberoende linor.

- Fendertar skall vara tillräckligt stora, minst 2 på varje sida.

Keti kollar av mailen några gånger per vecka – det går också bra att ringa direkt (inom vettiga tider) på 070 – 729 79 36