You are browsing the archive for 2023 juni.

Invigning av lekplatsen!

30 juni, 2023 in Fotbollsängen

Imorgon lördag kl 14 är den officiella lekplatsinvigningen! Kom! Det blir fiskdamm och solgass!

Klätterställningen har fått anmärkningar vid besiktningen men övriga lekutrymmen kan användas.

lekplats sakerna från gamla platsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här är våra lekdjur från den gamla lekplatsen vid badet.

lekplats gungorna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gungställningen är också återbruk!

lekplats sandlåda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sandlådan är ny med ny sand! Gott om plats för många barn och hinkar!

fixardag lekplats 3 sept

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fixardag för alla som vill hjälpa till i september. Det kommer finnas gott om arbete att göra för den som vill måla, gräva, plantera, bära, snickra och prata!

 

Nu inviger vi lekplatsen!

28 juni, 2023 in Information från styrelsen!

På lördag kl 14 sker den officiella invigningen av lekplatsen. Efter besiktning finns fortfarande en del åtgärder att göra men delar av lekplatsen kan nu användas.

 

Vi firar att de första spadtagen är gjorda och att vi kommit en bit på väg att göra fotbollsängen till en roligare plats – arbetsgruppen för lekplatsen finns på plats och kan berätta mer om nästa steg och planerna framåt och du kan också anmäla ditt intresse för att arbeta vidare med fotbollsängen/lekplatsängen!

 

Lekplatsuppdatering

20 juni, 2023 in Fotbollsängen, Information från styrelsen!

Nu har entreprenören gjort klart sitt arbete, vissa delar ska bytas ut på lekställningarna och skydd för alla skruvar ska monteras. Därefter ska lekplatsen besiktigas och eventuella anmärkningar åtgärdas innan den kan tas i bruk.

Lekplatsen får inte användas förrän en besiktning och ev åtgärder är gjorda.

Det budgeterade beloppet har gått åt och nu litar vi på frivilliga krafter för att fortsätta att utveckla platsen innan mer pengar vid behov kan avsättas i budgeten för nästa år.

Lekplatsgruppen planerar en fixardag i september (mer info kommer om exakt när) – och mer arbete behöver göras. Det ska planteras, fixas sittplatser, ett grillutrymme, kanske grävas en del jord och flyttas på jordhögar. Lekplatsgruppen har också fått till sig en av de gamla bryggsektionerna samt ett par båtar för att bygga en ”lekhamn”. Så mycket arbetskraft och framför allt tid kommer att behövas.

Nu när du har smygkikat på området – vill du vara med och hjälpa till och arbeta så hör av dig till info (at) vidja.nu så förmedlar vi dina kontaktuppgifter till lekplatsgruppen!

lekplats 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotograf Sofia Sjödin

Parkering i Vidja

19 juni, 2023 in Information från styrelsen!

Nu när det är sommar och badtider tänk på att parkera vid Ringsättrabadet så bommen inte blockeras och blåljustrafik kan ta sig fram – även vid vackert väder.

Kommunens regler för parkering gäller sedan 2022 i hela Vidja och kommunens regler kan du läsa mer om här: Parkering och avgifter i Huddinge kommun

Lekplats uppdatering!

13 juni, 2023 in Information från styrelsen!

Nu är entreprenören snart klart med sitt arbete! Därefter väntar besiktning och eventuella åtgärder

Det är ABSOLUT förbjudet att beträda lekplatsområdet innan en godkänd besiktning finns på plats och all ev rörelse eller lek i området sker på egen risk!

 

Så fort en godkänd besiktning finns och lekplatsen kan tas i anspråk så kommer det anslås här och på själva platsen. Förhoppningsvis blir det inom kort, men i annat fall till hösten.

lekplats 3

Skarpt eldningsförbud

13 juni, 2023 in Information från styrelsen!

På grund av torkan så är det eldningsförbud i hela länet. Det innebär i korthet att du får grilla på en väldigt säker grillanordning på din egen tomt och enbart i matlagningssyfte.

Vill du läsa mer hittar du info här: Skärpt eldningsförbud utfärdat i Stockholms län | Länsstyrelsen Stockholm (lansstyrelsen.se)

 

 

Lekplatsarbete

10 juni, 2023 in Information från styrelsen!, Lekplats

Arbetet med vår lekplats fortskrider enligt plan. Mer information om invigningen kommer senare, men förhoppningsvis blir det 1 juli! Håll utkik här för mer info.

Fotograf Elisabeth Norman Claesson

lekplats 1

lekplats2