You are browsing the archive for 2014 november.

Information från Stockholm Vatten

17 november, 2014 in Information från styrelsen!

Stockholm Vatten har påbörjat arbete för att säkerställa vattenförsörjningen i Vidja. För att göra detta kommer nu en ledning till grävas från andra sidan av sjön.

Detta är information från företaget som utför arbetet:
Vår plan är att från och med i morgon börja borra oss ut i sjön. Vi kommer ställa upp borriggen ca 30 meter från vattnet och borra ut ca 450 meter. Detta beräknas ta tisdag, onsdag och delar av torsdagen.

När den borrningen är klar ometablerar vi 350 meter längre upp på vägen för att borra ner mot punkten där vi stod tidigare. Detta påbörjas under torsdagen och fortsätter under måndagen veckan efter.

På tisdag V48 flyttar vi ner borriggen till andra sidan Vidjavägen och borrar därifrån upp mot backen på Helmerdalsvägen. Vi kommer borra så långt som möjligt till vi stöter på berg. Detta beräknas vara klart torsdag V48.

Där vi inte kan borra kommer vi att schakta. Troligtvis rör det sig om ca 150-200meter beroende på hur lång det är möjligt att borra. Schakten beräknas ta ca 10 dagar.

Vi kommer ställa upp oss så vi inte blockerar infarter i största möjliga mån. Är det någon som behöver ha in någon större transport får vi lösa det.

Vi gör allt vi kan för att avsluta arbetena så snabbt som möjligt för att minska störningarna.

Vid frågor kan man kontakta platschef Jonas Andersson på telefon 0725 65 89 11 eller e-post jonas.andersson@opdgroup.eu

 

Stockholms Vattens arbete i Vidja

Spaning från arbetsboden.

13 november, 2014 in Information från styrelsen!

En styrelsemedlem var inne hos vägarbetarna i Vidja häromdagen och fick då reda på att den del av Vidjavägen som man har arbetat med nu under hösten kommer att asfalteras inom kort. Så kanske det blir lite mindre guppigt!