Vildsvinstips

3 oktober, 2016 in Information från styrelsen!

Uppdaterat 2016-10-03: det har hittills inte kommit in några vildsvinstips. Kanske beror det på att det helt enkelt inte har skådats några vildsvin, eller så har du som drabbats inte kollat på hemsidan och sett vår uppmaning. Tänk inte att ”äsch, någon annan rapporterar säkert in” när du går förbi en vält soptunna, eller ser vildsvin när du kör på natten. Hellre ett sms för mkt än inga alls. (Fast om du är ute kl 03 och ser vildsvin kan du ju vänta till morgonen efter med att skicka ditt sms.) Kontaktuppgifter längre ner i inlägget!

 

I tillägg till tidigare tips att binda fast din brevlåda och se till så att vildsvinsligisterna inte kan öppna locket på din soptunna så har en Vidja-bo med viss framgång prövat att ställa ut en radio i trädgården med timer och spelat P1 (pratradio) på nätter och vid andra tillfällen. Hittills har det fungerat väl.

Vår viltvårdare har varit i kontakt flera gånger med boende i området, också med viltvårdare i Stockholm och Huddinge. Stora vildsvinsproblem bitvis på golfbanan t ex. Peter Björklund vill gärna ha sms med info om vart vildsvinsgängen har rört sig, för att kunna kartlägga deras rörelser över området, både i Vidja och närområdet. Sms:a honom med dina färska uppgifter på 073 – 660 64 35.

När du sms:ar uppge var du har sett vildsvin, eller spår efter vildsvin, vilken dag och det tidsspann du kan ange.

 

vildsvin

Comments are closed.