You are browsing the archive for 2024 augusti.

Uppdatering från styrelsen

29 augusti, 2024 in Information från styrelsen!

Styrelsen har tidigare under året fattat ett beslut att använda Vägfas. Detta är ett administrativt system för att hantera b.la. medlemsregister, medlemsuppgifter. Detta system kommer förbättra möjligheten till kommunikation och dialog med Vidja vägförenings medlemmar då riktade utskick kan skapas direkt i systemet. Systemet kommer även förenkla in- och utbetalningsprocessen för fakturor för årsavgift eller utbetalningar vid markförsäljning. Du som boende behöver logga in i systemet och se över de uppgifter föreningen har om dig. Säkerställ att e-postadress och telefonnummer är korrekt inlagda så riskerar du inte att missa framtida utskick! Dina inloggningsuppgifter finns i länken på fakturan för årsavgiften som skickas ut inom kort. Om ni är flera delägare till fastigheten och/eller du inte har en registrerad e-postadress så kan du skicka ett meddelande till ordf@vidjavagforening.se . Skicka mailet från den e-postadress du vill att vi ska använda med uppgift om namn och fastighetsnummer så lägger vi till informationen så att inloggningen fungerar även för andra delägare än den som fått fakturan.

Det nya systemet skapar även andra administrativa möjligheter och vi kommer under hösten att byta plattform för föreningens hemsida. Mer information om detta kommer längre fram och denna sida kommer när allt är på plats att länka vidare till den nya sidan. En försäljning av mark (Vidja 1:687) har genomförts under året och ersättning kommer betalas ut till föreningens medlemmar inom kort. För att säkerställa en snabb utbetalning, kontrollera att du registrerat dina uppgifter i Vägfas enligt ovan. För de som inte finns registrerade sedan tidigare eller inte följer instruktionerna ovan kan Swish vara ett alternativ som kan komma att användas. Vidja vägförening har slutat att samla in information om bankkontonummer av säkerhets- och revisionsskäl. Arbetet med etapp 2BC har påbörjats. För att hålla dig uppdaterad om processen och pågående arbete kan du registrera dig för Nyabs nyhetsbrev. Detta gör du genom att skicka ett e-mail till: info.vidja@nyabgroup.com

Styrelsen blev under våren kontaktade av Nyab som önskade utöka etableringsytan längst med Vidjavägen. Förfrågan gällde en fortsatt sträckning av etableringsyta från befintligt område bort till rondellen. Den nya ytan ska i huvudsak användas för parkering och uppställning av bodar. Förslaget innebar att dungen med björkar skulle behöva fällas. Styrelsen var emot detta då björkarna både har ett estetiskt värde samtidigt som de motverkar att marken blir allt för vattensjuk regniga vårar. En alternativ förlängning av etableringsyta presenterades vilken skulle innebära en T-formad sträckning löpande parallellt med tomterna på Biätarevägen. Detta förslag skulle ha en betydligt större negativ  inverkan för de boende i närområdet. Med utgångspunkt i detta diskuterades förslag 1 vidare och styrelsen erbjöds ersättning i form av bland annat nyplanterade träd i större storlekar. Innan förhandlingen kunde formaliseras uppmanade styrelsen Nyab att söka mark och bygglov hos Huddinge kommun. Denna process innefattar bland annat ett grannyttrande där åsikter inhämtas av de boende i närområdet. Styrelsen har inte möjlighet att fatta beslut eller formalisera förhandling innan detta viktiga steg genomförts. Då Nyab fick avslag på sin ansökan försvann även behovet av fortsatt förhandling mellan Vidja vägförening och Nyab. Enligt den senaste informationen Styrelsen tagit del av har Nyab skickat in en ny ansökan anpassad så att träden i dungen står kvar. När besked från kommunen kommer så fortsätter dialogen mellan styrelsen och Nyab om ett eventuellt avtal för etableringsyta  under utbyggnaden av etapp 2BC. Önskvärt vore att slippa nyttja mark till etableringsyta men då kommunens beslut om utveckling av Vidja ligger utanför styrelsens kontroll handlar det nu om att försöka möte de krav och behov som följer av detta och samtidigt minimera påverkan för boende och miljö. Det har uttryckts önskemål om att se avtalsförslaget mellan Nyab och Vidja Vägförening. Att i detta skede dela det är tyvärr inte möjligt då det fortfarande finns osäkra faktorer i form av bygg- och marklovsansökningar vilka kan komma att  påverka förhandlingen. Så snart ett avtal formaliserats kommer detta delas med medlemmarna.

Årets kräftfiske är i full gång och information om reglering av detta finns uppsatt på anslagstavlorna i anslutning till bryggorna.