You are browsing the archive for 2017 april.

Glad Valborg!

30 april, 2017 in Information från styrelsen!

Vi ses ikväll vid Ringsättrabadet!

 

Artikel i Villaägarna

28 april, 2017 in Information från styrelsen!

Har du sett senaste numret av Villaägarnas tidning?

I det kan du läsa om Vidja, om gatukostnader, om kommunens svar m.m.

villaagarna

Tack för ditt fixande!

27 april, 2017 in Information från styrelsen!

Ca 25 personer (plus 5 barn) dök upp i söndags och hjälpte till och fixade i solen! Därefter intogs en välförtjänt korv med tillhörande fika.

 

Fråga: Varför har vi fixardagar?

Svar: För att vi tillsammans ska ta hand om våra gemensamma anläggningar och för att hålla avgifterna nere.

Fråga: Vad gör jag om jag tycker att något behöver fixas/lagas?

Svar: Om det snart är dags för fixardag så kan du föreslå detta som ett fixar-objekt. Men du kan också dra ihop ett gäng och fixa detta tillsammans. Hör av dig till styrelsen bara! Vi har alla ett gemensamt ansvar för att hålla Vidja fint och fixat!

fixardag_17

 

Välkommen Sköna Maj!

27 april, 2017 in Information från styrelsen!

Även i år ses vi vid Ringsättrabadet för att välkomna vårens ankomst!

Välkommen! Just nu ser det ut som om det inte kommer snöa, i alla fall!

Elden tänds ca 20.30. Kom i tid!

 

 

valborg2015d

Fixardag!

22 april, 2017 in Information från styrelsen!

Glöm inte fixardagen imorgon söndag! Kl 10 samlas vi vid dansbanan.

Har du möjlighet att ta med bil och släp är det extra bra!

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

Tänk på att det här är Vidjabornas tillfälle att träffas, skvallra, utbyta information samt hjälpas åt att fixa till om det är något som du eller dina grannar är missnöjd med. Gå inte runt och gnäll i ensamhet, fixa tillsammans!

Fixardagens uppgifter bland annat:

olja bryggorna om vädret tillåter

slyröjning

köra bort skräp från materialgården

 

 

 

Brevlådor i etapp 1

19 april, 2017 in Brevlådor, Information från styrelsen!

Den mark som finns i etapp 1 handhas numera av Huddinge kommun. Det innebär också den mark där brevlådeställningarna står. Huddinge kommun kommer inte att ta hand om brevlådeställningarna, och Vidja vägförening kommer förstås inte förvalta sådant som finns på mark som inte är vår. I detta är Vidja vägförening och Huddinge kommun helt överens.

Alltså uppmanar vi nu alla boende i etapp 1 att under perioden 29 april till 1 maj flytta hem era brevlådor till tomtgräns.

Eftersom det finns gatunummer på gatuskyltarna så är det möjligt. (Även om vissa företag som delar ut post kan vara av annan mening.)

Postlådorna ska sitta med öppningen 90-110 cm över marken, vänd mot vägen. Till exempel på en stolpe eller på utsidan av ett staket eller en häck. Det är viktigt att det framgår tydligt vilket gatunummer som brevlådan gäller.

Från och med 1 maj kommer Vidja vägförening ej ta ansvar för brevlådeställningar i etapp 1. Du som har kvar din brevlåda där får tillsammans med övriga brevlådeägare ansvara för att brevlådeställningar tas om hand och är korrekta.

Har du frågor kring detta – Peter Björklund styrelsemedlem som också bor i etapp 1 kan du kontakta på telefonnummer: 073 – 660 64 35

 

Bor du i etapp 2 får du dock vänta några år på att kunna flytta din brevlåda till tomtgräns. Du kan dock ha fått information i brevlådan från styrelsen kring detta, obs att den informationen endast gäller boende i etapp 1.

Kasta ris

16 april, 2017 in Information från styrelsen!

Valborgseldsplatsen finns utmärkt vid Ringsättrabadet. Släng ditt ris på den utmärkta platsen eller bredvid, så läggs det på plats i tid för Valborgseld.

OBS! Bara ris. Inga möbler, brädor, mysko saker är tillåtna.

Har du fler frågor: på söndag på fixardagen finns flera ur styrelsen på plats från klockan 10 vid dansbanan!

Alla årsmötesprotokoll är ivägskickade nu!

16 april, 2017 in Information från styrelsen!

Nu har alla årsmötesprotokoll mailats iväg. Som vanligt är det många mail som ”studsar” dvs de kommer inte fram. Det beror oftast på att den epostadress som du har registrerat hos Vidja Vägförening inte är aktuell, eller att protokollet fastnat i något spamfilter eller din mapp för skräppost.

Vet du att du har en registrerad epostadress men du har INTE fått ditt årsmötesprotokoll? Maila oss på info (at) vidja.nu så kollar vi vad som blev fel.

Vill du registrera din epost. Maila oss på info (at) vidja.nu och bifoga fastighetsbeteckning. Endast en e-postadress per fastighet kan vara registrerad.

OBS! Vi sätter inte upp protokoll på anslagstavlan i år. De senaste åren så har protokollen raskt försvunnit från anslagstavlan! Kontakta oss istället så får du ditt eget ex!

 

 

 

Årsmötesprotokoll

11 april, 2017 in Information från styrelsen!

Årsmötesprotokollet är på väg. Kanske har du redan fått det i din inkorg.

Du som har en registrerad mailadress får protokollet i din inkorg.

Du som registrerade din mailadress under årsmötet kommer också snart få protokollet i din inkorg!

Du hittar det också här på hemsidan som vanligt under dokument-fliken. Där finns alla de senaste årens handlingar och protokoll.

Då protokollen de senaste åren snabbt försvunnit från anslagstavlorna väljer vi att inte sätta upp några där i år, (förra året försvann det protokoll från anslagstavlan samma timme som undertecknad åkte runt och satte upp dem) utan om du inte har en registrerad mailadress, eller inte kan läsa det här på hemsidan, kontakta oss på info (at) vidja.nu så kommer ett ex till dig. Uppge fastighetsbeteckning!

Här på hemsidan kommer alltid senaste information om vad som händer i Vidja, hur det går för Etapp 2 samt spännande information kring brevlådor i Etapp 1. Håll utkik!

Ny styrelse

11 april, 2017 in Information från styrelsen!

Nya kontaktuppgifter till styrelsen är under uppdatering.

Släng alla dina gamla telefonnummer!

Ny ordförande är Roland Janevi, men sekreterare och kassör är de gamla vanliga.