You are browsing the archive for 2019 oktober.

Extra medlemsmöte 17 november 14.30 – 16.30

29 oktober, 2019 in Information från styrelsen!

Som tidigare meddelats blir extramötet den 17 november 14.30

Vi ses i Hus A på Ågesta Folkhögskola

Handlingarna är nu på väg ut i posten, men finns också här på sidan under dokument (vid flik 2019)

Har du frågor på handlingarna så skicka dem i förväg till info (at ) vidja.nu

Övriga frågor tas upp i mån av tid!

 

Kan du inte komma: någon annan kan bära fullmakt för din räkning. Fullmakten måste vara skriftlig och innehålla: fastighetsbeteckning, ägares namn, vem som bär fullmakten och underskrift av samtliga ägare. En fastighet = en röst.

När du kommer till platsen registreras din närvaro i röstlängden. Vi är ca 450 fastigheter och det är bra om så många som möjligt kommer. Om det blir fullt gäller en fastighet = en person i lokalen

 

ågesta3

Registrera kontouppgifter

25 oktober, 2019 in Information från styrelsen!

Det här var inte en enkelt sak. Tyvärr blev det så många fel med utskicket från Föreningshuset att de kommer skicka ut ett nytt till alla i Vidja.

En del har fått ett brev, andra har fått två brev, några har inte fått något brev alls och några har bara fått brev nummer två vilket är helt obegripligt om du inte har fått brev nummer ett.

Så det kommer ett nytt brev till alla.

Om du har fått båda breven från Föreningshuset och lyckats registrera din e-postadress och bankkonto utan några som helst problem så kan du slänga det brev som kommer i början på nästa vecka.

Om du har tekniska problem oavsett att du fått två brev så kan du kontakta Föreningshuset på kund@foreningshuset.se eller Linn Oskarsson på 08 – 556 061 40 så hoppas vi att du kan få hjälp där. Beskriv ditt problem tydligt.

FAQ:

Fråga: Jag får felmeddelande om att din epost redan är registrerad i systemet

Svar: det verkar som att det bara går att registrera samma uppgifter på en fastighet, dvs har du flera fastigheter behöver vi göra en manuell registrering på övriga fastigheter. Så länge vi har dina uppgifter på en fastighet så räcker det. Om du däremot vet med dig att du inte har registrerat din epostadress på någon annan fastighet så hör av dig till Föreningshuset på kontaktuppgifter ovan

Fråga: min äldre farbror som äger en fastighet i Vidja har ingen epost eller tillgång till internet. Hur gör han då?

Svar: då hör man av sig direkt till vår kassör, Evelyn, så gör vi en manuell registrering. Henne når du på 0705 – 29 09 10 – tänk på att bara ringa inom rimliga tider

Fråga: Trots att jag följer instruktionerna så fungerar det inte. Vad är fel?

Svar: hör av dig till Föreningshuset enligt uppgifterna ovan

Fråga: Jag har inte fått några brev alls och har inte en aning om vad du pratar om.

Svar: antingen kontaktar du Föreningshuset direkt eller så avvaktar du deras nästa försök till utskick. Om du fortfarande inte fått något när nästa vecka är slut (alltså första november) så hör av dig til Föreningshuset enligt ovan.

Fråga: vi är flera ägare av en fastighet men vi har bara fått brev till en av oss, hur gör vi?

Svar: det verkar som om systemet bara hanterar en registrering per fastighet. Fastighetsägarna får själva komma överens om hur ni fördelar de senare utbetalda pengarna sinsemellan

Fråga: när kommer pengarna

Svar: intentionen är att kunna göra en första utbetalning det här året. Det bygger så klart på att den tekniska lösningen från Föreningshuset fungerar – vi kommer meddela på hemsidan när filen körs iväg till en bank för att administrera utbetalningarna. HÅll utkik på hemsidan!

 

 

 

Mer uppdatering kring att registrera uppgifter

22 oktober, 2019 in Information från styrelsen!

Föreningshuset har skickat två brev.

Ett brev med ett följebrev från Vidja vägförening om varför vi behöver kontouppgifter samt ett papper med qr-kod och ett engångslösenord. Med detta brev kan du registrera din epostadress. Detta brev kom till de flesta i början på förra veckan.

Ett papper saknades i det brevet, det var hur du sedan går vidare för att registrera kontouppgifter. Detta brev skickades då ut av Föreningshuset separat – och hur du gör finns också i ett inlägg här nedan. – Detta brev kom till de flesta den här veckan.

Om du har fått båda breven och följt dessa så är du klar. Om du har fått det första brevet och sedan följt det och det inlägg som finns här nedan och registrerat dina uppgifter så är du också klar.

MEN – några av oss har bara fått det andra brevet (eller inget brev alls) – och utan brevet med qr-kod och engångslösenord kan du inte registrera något alls.

Vi arbetar nu på hur Föreningshuset kan lösa dessa och återkommer. Obs att det är Föreningshuset som ansvarar för utskicken och engångslösenorden så detta kan vi inte hjälpa er med.

Följ uppdateringar här på hemsidan!

Så här gör du för att registrera ditt bankkonto

18 oktober, 2019 in Information från styrelsen!

I det utskick från Föreningshuset (som hanterar Vidja vägförenings medlemsadministration) som är på väg ut till alla fastighetsägare så saknades ett papper som vi berättade om igår.

De kommer att skicka ut detta saknade brev för hur man ska kunna logga in på Mina Sidor på Föreningshuset för att sedan registrera sitt kontonummer.

Om du har fått brevet och redan registrerat din e-postadress enligt anvisningarna i det så är det denna länk du ska gå in på:

https://forening.foreningshuset.se/vidja_vagforening/loggain

Klicka på ”inget lösenord”

Du skriver in den e-postadress du har registrerat och klicka på skicka uppgifter.

Då får du ett mail med tillfälligt lösenord till din e-postadress så att du sedan kan logga in på Min sida och skapa ett eget.

Därefter kan du gå till fliken Uppgifter och fylla i namn på bank, clearingnummer och kontonummer och sedan spara!

 

Tänk på att du ansvarar för att du uppger rätt information!

 

Trädvård

18 oktober, 2019 in Information från styrelsen!

Träd på Vägföreningens mark, och mark som vägföreningen förvaltar, har inspekterats och träd om är i risk att falla, eller som mår dåligt har markerats. I en första omgång kommer träd tas ner 21-25 oktober.

 

 

Utskick från Föreningshuset

17 oktober, 2019 in Information från styrelsen!

Till er som har fått utskick från Föreningshuset om att registrera uppgifter: det verkar som om något saknas i Föreningshusets utskick. Vi har uppmärksammat dem på detta och gissar att det kommer leda till att de får göra om utskicket. Vi kan inte påverka detta, men tackar er som uppmärksammat det!

Det är Föreningshuset som hanterar uppgiftsregistreringen och vi kan inte påverka detta.

 

 

Fixardag 13 oktober kl 10.00

11 oktober, 2019 in Information från styrelsen!

På söndag samlas vi vid dansbanan vid Ringsättrabadet för fixardag!

Jonas Nordin är utslagen med diskbråck så Vidjabon Rikard Kullenberg kommer vara med och delegera uppgifter! Tack för det!

Ta upp badstegar

Klippa gräs och städa lekplatsen

Dra bort ogräs på volleybollplanen

Röja stigen vid Stora Helmerdalsbryggan

Slyröja runt Ringsättra och Helmerdals bryggor

Ny lucka till föreningshuset

Städa toan vid Ringsättrabadet

Röja sly i vägkorsningar – alla möjliga tänkbara!

 

Kan du inte vara med just på söndag, så kan du alltid gå ut med röjsåg och röja ändå!

 

Stolpar

7 oktober, 2019 in Etapp 2

Projektering pågår i etapp 2. Det innebär att olika områden mäts och projekteras inför framtida byggnation av olika slag. Olika typer av träpinnar sätts ut. Dessa ska man låta stå kvar och inte göra något med.

Stolparna/pinnarna har olika markeringar och betyder olika saker. De här blåa markerar där man provborrar för bärighet och djup till berg t ex. Andra pinnar har andra betydelser. Undrar du mer om just dina pinnar på eller i närheten av din fastighet så kontaktar du Gizem Yücel på Huddinges kommun via 070 – 77 402 71 eller gizem.yucel@Huddinge.se

Enligt kommunens tidsplan på hemsidan skulle detta inmätningsarbete, samt kontakt med berörda fastighetsägare i etapp 2A, ske under första halvåret 2019. Här har man uppenbarligen blivit försenad.

stolpeblå

Fixardag! 13 oktober

3 oktober, 2019 in Information från styrelsen!

Samling som vanligt vid Ringsättrabadet kl 10.00

På listan i höst är:

Ta upp badstegar

Snygga till lekplatsen

Rensa ogräs på volleybollplanen

Röja stigen vid stora Helmerdalsbryggan

Slyröja runt bryggor

Ny lucka på kiosken

Städa av ”toaletten” vid badet

Röja sly i vägkorsningar och alla andra tänkbara ställen.

Efteråt bjuds på kaffe och korv m.m.

Alla kan vara med: om du har fysiska förhinder kanske du kan köra släp, forsla saker m.m utan att behöva bära.

En del verktyg finns på plats men ta gärna med flera.

Släpkärra är önskvärt!

fixardag_3

Tänk på att du alltid kan ta en slysåg och röja av i din egen korsning eller någon annanstans där gräs och sly växer högt för att främja sikt! Det behöver du inte vänta på en fixardag för!