You are browsing the archive for 2023 maj.

Äntligen!

29 maj, 2023 in Information från styrelsen!

Nu påbörjas arbetet med att flytta vår lekplats från Ringsättrabadet som ju inte längre är vår mark utan kommunens till Fotbollsängen som är Vidjabornas mark. När lekplatsen är klar kanske vi måste kalla det för Lekplatsängen istället!

Våra lekprylar från gamla lekplatsen kommer att flyttas till nya lekplatsen plus att nya lekplatsen kommer utökas med mer saker samt utrymmen att sitta på, grillplats m.m. Allt kommer inte bli klart i år utan det kommer fyllas på allt eftersom Vägföreningens budget tillåter.

Arbetsgruppen för fotbollsängen och styrelsen har arbetat för detta i flera år och nu äntligen kommer det bli av! Särskilt tack till arbetsgruppen som har jobbat hårt med att projektera, ta in offerter, sluta avtal tillsammans med styrelsen och få till ett bra startdatum som gör att lekplatsen kommer vara lekbar under en större del av sommarlovet!

Information om den officiella invigningen kommer inom kort och nu hoppas vi att arbetet flyter på i bra takt. Vädret ser lovande ut än så länge.

 

Föreningsstugan har flyttat

5 maj, 2023 in Information från styrelsen!

Det tog lite tid att få till en flytt då vintern varit lång. Men nu är Föreningsstugan flyttad från Ringsättrabadet till Fotbollsängen. Eftersom vi inte längre har kvar marken vid Ringsättrabadet så flyttar vi långsamt våra grejor över till ängen. Den här flytten är gjord av Huddinge kommun som också står för kostnaderna. Gladast är stugan som höll!

föreningsstugan på väg till fotbollsängen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stugan placeras på den tidigare i ordningsställda platsen på Fotbollsängen.

föreningsstugan alldeles strax framme

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

föreningsstugan sitter den bra nu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jajamensan – där satt den!

Årets vägavgift

2 maj, 2023 in Information från styrelsen!

Fakturorna på årets vägavgift är på väg ut, per epost eller per post.

Avgiften för så kallad hel andel är 1000 kronor inklusive moms, enligt vad som bestämdes på årsmötet.

Vad är hel andel? Jo det innebär att din fastighet är registrerad som en helårsfastighet och inte ett fritidsboende. Om du tror att du behöver uppgradera din andel – dvs du har kanske byggt på en tomt och bor nu där året runt. Eller ditt fritidsboende har nu blivit ditt permanenta boende? – Då kan du läsa mer under fliken Vidja – information och regler och gå till Vad är Vidja vägförening. Där finns en rubrik som heter andelstal.

Förfallodag är sista maj!

Tack!

2 maj, 2023 in Information från styrelsen!

Tack till alla som kom till Valborgselden. Särskilt tack till er som ställde upp som eldvakter! valborg2022_2