You are browsing the archive for 2017 oktober.

Båtupptagning

12 oktober, 2017 in Information från styrelsen!

Bommarna är öppna vid Helmerdahl och Ringsättra från lördag 14:e oktober.

Släpvagn finns att låna. Hör då av er MED GOD FRAMFÖRHÅLLNING till marinor (at) vidja.nu

Se över era båtar om ni planerar att ha dem i ett tag till, flera som är på väg att sjunka eller har sjunkit på samtliga bryggor. Lämpligt är att ta upp båten innan sista oktober.

Ta upp din båt i tid så det inte blir så här i vinter!

IMG_2027

Uppdatering kring brevlådor.

6 oktober, 2017 in Brevlådor, Etapp 1

Fortsättning följer.

PostNord har nu kommit med ett första förslag på var framtida brevlådesamlingar kan stå i etapp 1. Vidja vägförening har som tidigare meddelats inget med detta att göra utan vi hävdar att PostNord måste ta den diskussionen med kommunen samt med de enskilda brevlådeägarna. Vissa brevlådeställningar som finns idag står redan, eller kommer inkom kort att stå, på privat ägd fastighetsmark och dessa kommer då att behöva flyttas.

Vidja vägförening hävdar att den enda rimliga lösningen är brevlåda vid tomtgräns som vilket detaljplanerat område som helst. PostNord hävdar att detta inte kommer att ske. Fortsätt håll utkik på hemsidan för mer information.

Alla inlägg om gäller brevlådor har taggats så om du klickar på ordet brevlådor strax under rubriken så får du upp alla inlägg i kategorin brevlådor.

 

Protokoll från mark- och miljödomstolen

6 oktober, 2017 in Etapp 2, Information från styrelsen!

Nu har protokollet från syning av mark- och miljödomstolen den 14 september skickats ut till alla de som har överklagat detaljplanen för Vidja etapp 2.

Vad händer nu?

Klagandena ger tillfälle att slutföra sin talan senast 27 oktober

Kommunen ges tillfälle att slutföra sin talas senast den 12 november.

Mark- och miljödomstolen sade muntligen vid synen att de hoppades att fatta beslut i saken före årsskiftet. Vi återkommer så snart mer information når oss.

 

Fullbordat inbrottsförsök

5 oktober, 2017 in Information från styrelsen!

Fullbordat inbrottsförsök ägde rum på Vidjavägen 86 den 2 oktober mellan 13-16!

Förövarna har varit inne i huset och letat runt och tillgripit värdesaker. Polisen har varit på plats och säkrat bevis. Förövarna åkte i en liten silverfärgad, eller vit, bil. En av dem har fångats på bild som polisen har tillgång till.

 

 

Stöld!

3 oktober, 2017 in Information från styrelsen!

Den försök till stöld av robotgräsklippare på Långviksvägen som nämndes häromdagen har nu fullbordats. Det är förstås polisanmält.

Håll utkik! Hjälp era grannar att hålla utkik!

Vi har tidigare skrivit om grannsamverkan genom polisen vilket vi också vill tipsa om. Detta finns i vissa områden i Vidja.

Oktober!

1 oktober, 2017 in Information från styrelsen!

Nu är hösten här! Och med den mörkret! Och större risk för stölder och skadegörelse utan att någon ser något. Vi fortsätter upprepa vår anmodan om att ha uppsikt i ditt område, belys din trädgård och ha koll åt din granne. Flera olika stölder och stöldförsök har kommit till vår kännedom de senaste veckorna!

Och glöm inte att använda reflexer när du är ute och går i mörkret. Du syns väldigt dåligt annars!

höst1