You are browsing the archive for 2018 april.

Fixardag 22 april

23 april, 2018 in Information från styrelsen!

Tack alla som kom i år. Det var fint väder och god uppslutning. Några behövde gå tidigt, några kom lite senare så när det var som flest så var vi över 30 vuxna och ett antal barn som gjorde det de kunde.

fixardagvt18_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samling klockan 10. Jonas i röda västen läser upp listan på det som behöver fixas och smågrupper formerar sig.

fixardagvt18_4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sjunkna båtar som ej tagits upp före vintern öses ur och forslas iväg till uppsamlingsplatsen. Båtansvarig Keti Rizeva fick under dagen kontakt med båtplats innehavarna till alla båtar (tror jag). Saknar du din båt och vet med dig att du inte tog upp den i vintras så har den kanske dragit iväg på egen hand eller så finns den på uppläggningsplatsen. Ta då kontakt med båtansvarig.

fixardag18_3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fixardag_18_5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den yngre generationen gungar medan den äldre räfsar löv och städar. Alla har en uppgift!

Andra uppgifter som också gjordes: fixa volleybollplanen, fixa runt badet/bryggor i Barsta, slyröjning här och där.

 

Vi var många men det var också mycket att göra så fixardagen drog över tiden och många fortsatte med olika uppgifter efter korvätandet. Vi tömde korvlagren även i frysen och alla hade det mycket trevligt i solen!

 

fixardagvt18_6

 

 

 

 

 

 

Fixardag på söndag

17 april, 2018 in Information från styrelsen!

Det ska bli fint väder så du har väl planerat in detta!

Vi samlas vid dansbanan kl 10.

På listan finns att göra: fixa båtbryggor (kolla, laga, olja), lövräfsning, städa lekparken, fixa volleybollplanen, ta upp sjunkna båtar, städa materialgården och säkert mycket mer. Det finns uppgifter för alla även dig som inte är så rörlig (du kan koka kaffe).

Vi får kaffe och korv när vi är klara! Passa på att också ta med ris och sly till brasan.

Det kommer finnas en del material och verktyg men ta gärna med eget till exempel: sekatörer av olika slag, en bil med släp, krattor, räfsor m.m.

Uppdaterade uppgifter till Vidja vägförenings styrelse

14 april, 2018 in Information från styrelsen!

För några dagar sedan hade Vidja vägförenings styrelse sitt första konstituerande möte och därefter har kontaktuppgifter uppdaterats. Någon större skillnad är det inte sedan förra året.

Info och bild på senast tillkomna styrelsemedlem, Robin Samuelsson, suppleant, kommer när vädret blir lite trevligare för fotografering.

Tänk på att den information du söker i första hand finns här på hemsidan. Det är bra att ta för vana att gå in här och kolla med jämna mellanrum.

Vidjavägen

13 april, 2018 in Information från styrelsen!

Nu har representanter från Vidja vägförenings styrelse haft ett första möte med representanter från Huddinge kommun angående Vidjavägen.

Följande överenskommelse har träffats med Leif Nilsson, enhetschef på Driftsavdelningen:

När vädret tillåter lagar kommunen de stensläppsskador som finns på Vidja vägen med ”snabellagare”.

Sättningarna som är konstaterade mellan Ågestaverket och rondellen ska åtgärdas på samma sett som skedde förra året.

Kommunen återställer ledningsschakten i höjd med ridskolan – 2 st, en vägövergång samt grop i vägkant.

När detta arbete är utfört träffas kommunen och Vidja vägförening på plats och går igenom resultatet gemensamt. Om båda parter då är överens så signerar Vidja vägförening en ”nöjdförklaring” och tar därefter över driftsansvar.

Obs, att fram tills detta sker (och anslås här på hemsidan) så gäller att Huddinge har driftsansvar för Vidjavägen och felanmälningar ska gå dit. Passa nu på att felanmäla det ni ser och hittar, så alla fel kommer in till kommunen och kan åtgärdas.

 

Vägar i etapp 2

13 april, 2018 in Etapp 2

Nu har sladdning påbörjats av alla grusvägar och Ringsättravägen kommer sladdas varje vecka på fredagar.

Sandsopning är också påbörjad.

Det är redan nu bra för dig som fastighetsägare att ta hand om sly och buskar som står vid tomtgräns och riskerar att växa ut. Det man röjt kan man med fördel lägga till samlingen av majbrasa (från nästa helg).

Frågor om vägar i etapp2 som vanligt till vägansvariga. Kontaktuppgifter och ansikten på dessa under kontaktuppgifter.

Fixardag 22/4

12 april, 2018 in Information från styrelsen!

fixardag18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kan säga att de har missat informationen!

 

Mer om brevlådor

10 april, 2018 in Brevlådor, Etapp 1, Etapp 2

Hej Alla som bor i Vidja.

Som jag berättade på årsmötet så kämpar jag för ändring av placering för våra brevlådor.
Här följer lite info om hur det fortlöper.
Den 12 december 2017 kontaktade jag Merja Lindqvist på PostNord med anledning av den skrivelse som vi fick i våra brevlådor vid Alängsvägen/Vidjavägen om att brevlådorna måste flyttas.
Då vi haft ID-kapning i familjen med en följd till försök att belåna huset (dom misslyckades dock) och ett förfalskat körkort som någon hittat ute skickades per post till min sambo Michael ett åt efter att dom varit på banken, så känns det ännu mer angeläget att ha brevlådorna närmare fastigheten och därmed lite koll på vem som rör sig runt vems låda.
Jag har lagt fram ett förslag om t ex gemensam lådsamling vid varje väg och på så sätt få sin  brevlåda lite närmare och bättre koll på vem som rör sig vid vår och våra grannars brevlådor samt kanske lära känna sina grannar bättre då vi stöter på varandra vid brevlådorna.
Det kan ju också leda till att få igång ett större engagemang i grannsamverkan.
Efter den 12 december har det varit många turer mellan PTS (post & telestyrelsen) som stöttar oss, Merja Lindqvist (PostNord) som inte vill ha någon förändring, och Rådet för utdelningsfrågor (som ska granska klagomål hos PostNord).
Senaste som kommit från Rådet för utdelningsfrågor är att dom skickat ett direkt urklipp från de Allmänna råden som vi redan läst.
Jag har nu pratat med Merja igen som skickat mig tillbaka till Rådet, med hänvisning att det är deras beslut som gäller.
Tyvärr så blir vi, som ni säkert känner till, bollade mellan de olika instanserna på PostNord, så jag har bollat tillbaka frågan till Rådet och PTS.
Vid ett tidigare tillfälle skickade jag också ärendet till kommunstyrelsen i Huddinge som svarade att dom inte har något ansvar i frågan.
Vi kanske behöver bilda en grupp som träffas och kämpar med att driva detta vidare??
Alla ni som skulle maila till mig efter årsmötet…..jag väntar fortfarande….. pernillakavenius@gmail.com  skriv gärna att det gäller ärende  PN2018:1821 och några rader om er syn på placering.
Eller skriv ner det på ett papper och kom förbi mig på Pelikanvägen 2 och lämna det personligen så scannar jag in skrivelsen och skickar till Rådet.
Vänliga hälsningar
Pernilla Kavenius
brevlådor3

Länsstyrelsen vill stoppa rivningen av Ågestaverket

4 april, 2018 in Information från styrelsen!

Enligt Mitt-i tidningen så önskar Länsstyrelsen stoppa rivningen av Ågestaverket och frågan bereds nu på regeringskansliet.

https://mitti.se/nyheter/miljo/lansstyrelsen-bevara-karnkraftverket/

Årsmötesprotokollet finns på plats

4 april, 2018 in Information från styrelsen!

Årsmötesprotokollet ligger här till höger, inte helt oväntat under dokument och medlemsmöte 2018.

Som tidigare meddelats hänger vi inte ut det på anslagstavlorna eftersom tidigare år så har protokollen raskt försvunnit därifrån – oftast samma dag som de hängts ut.

Valborgskören repar igen!

2 april, 2018 in Information från styrelsen!

Valborgskörens nästa repetition är onsdag 4 april kl 18.00

Skicka ett sms till 0702-472330 om du vill vara med. Bifoga mailadress så får du noterna i förväg och hinner öva ikapp!