You are browsing the archive for 2018 juni.

Glad sommar!

25 juni, 2018 in Information från styrelsen!

Tack till det tappra fåtal som trotsade regnet och blåsten och gjorde årets Midsommarfirande så trevligt trots att vädergudarna inte helt var med oss!

Har du fler bilder, lägg gärna upp dem på www.facebook.se/vidjavf så alla får se dem!

Midsommar18_3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

midsommar18_1

 

 

Glad Midsommar!

22 juni, 2018 in Information från styrelsen!

Vi samlas klockan 10 vid badet för att klä stången! Material finns framme! Ta med björk och blommor! Ta gärna med egna tänger och najtråd för säkerhets skull!

280

Samling vid badet kl 18 ikväll!

21 juni, 2018 in Information från styrelsen!

Ikväll samlas vi för att fälla stången och åka och hämta björk samt ev sätta upp taket. För att taket ska kunna sättas upp behövs 6-8 personer!

 

Möte med Postnord

18 juni, 2018 in Brevlådor, Information från styrelsen!

Idag följde Vidja Vägförenings ordförande Roland Janevi med Pernilla Kavenius som stöd vid ett möte med PostNord (läs alla inlägg i kategorin Brevlådor om du behöver uppdatera dig.)

Men mötet var inställt pga att flera chefer inte kunde närvara, tyvärr så hade detta inte korrekt meddelats Pernilla… Tid för nytt möte är bokat till 29 augusti. Kort enligt Merja Lindqvist, som är områdesansvarig på Postnord,  så arbetar Postnord med att öka antalet brevlådesamlingar från dagens 11 till en framtida tänkt mängd 29 stycken. Postnord kommer även kontakta Huddinge kommun för att få tillstånd för att ställa brevlådesamlingar på deras mark. Enligt Merja Lindqvist ska dessa brevlådesamlingar etableras och underhållas av fastighetsägarna. Detta framhöll Roland som representant för styrelsen och Pernilla som representant för alla Vidja-bor är ohållbart och att den enda rimliga lösningen är brevlåda vid fastighetsgräns. Fortsättning följer.

Vi tackar Pernilla som lägger (och lagt) ner mycket tid och kraft på detta!

brevlådor3

Snart är det Midsommar!

14 juni, 2018 in Information från styrelsen!

Glöm inte att gå in på facebooksidan Vidja Vägförening och anmäl ditt deltagande!

 

Midsommar är Vidja-bornas evenemang, utan er blir det ingen midsommar!

Vidjavägen

14 juni, 2018 in Information från styrelsen!

Just nu pågår lagning av ”småhål” på Vidjavägen. Glöm inte att felanmäla till Huddinge kommun de hål, sättningar och brister som blir kvar!

Kommunen kommer också göra större lagningar, dessa kommer nog sätta igång närsomhelst!

Information från Huddinge kommun angående etapp 2

11 juni, 2018 in Information från styrelsen!

Alla boende i etapp 2 ska ha fått information från Huddinge kommun som gick ut förra veckan i adresserade kuvert till alla fastighetsägare. (Dock verkar det inte ha gått ut till alla i etapp 2 och en del personer i etapp 1 har fått det)

Där finns en tidsplan och lite om hur gången kommer vara nu. Vidja etapp 2 är indelad i tre delar: A, B och C och kommunen räknar med att påbörja så kallade platsbesök i berörda fastigheter i del 2A under de sista månaderna 2018.

 

Här finns informationen i sin helhet. Mer information finns på www.Huddinge.se/vidja

info från kommunen

Midsommar!

11 juni, 2018 in Information från styrelsen!

Snart är det Midsommar och då behövs alla Vidjabors händer och fötter för att evenemanget ska bli av!

Följande grupper av personer behövs:

* på torsdagskvällen (alltså 21 juni) samlas vid Ringsättrabadet runt kl 18 för att fälla stången, klä av den och vid dålig väderlek sätta upp taket på dansbanan.

* samla ihop björk till stångklädningen på midsommaraftonen. Björk kan hämtas på Hästhagsvägen 50 på torsdagskvällen (ta med de verktyg du behöver för att skära/knipsa)

* på Midsommaraftonens förmiddag kl 10 samlas alla för att klä stången. Ta med blommor från din trädgård (om du har)! Ju fler som hjälps åt desto fortare går det! Verktyg och material läggs fram kvällen innan, men ta gärna med tänger och najtråd för säkerhets skull.

* Stången reses när den är klar, eller vid tolvtiden – till detta behövs ett antal personer

* Musik, sång och lekledare – till detta behövs flera personer

* att driva kiosken – det vore trevligt om några ville ta ansvar för detta! Nyckel kan fås kvällen innan

* andra aktiviteter – här har fantasin inga gränser: vill du anordna boule-turnering, kubbspel, femkamp, eller vad som så är du välkommen!

* städlag – ett antal personer som tar ansvar för att dagen efter plocka skräp och se till att allt är i skick för badande Vidjabor, stora och små.

Du kan anmäla att du kommer direkt till styrelsen på info (at) vidja.nu eller i kommentarsfältet på Facebooksidan Vidja vägförening

https://www.facebook.com/VidjaVF/

Midsommar i Vidja 2012_181

 

Information från vägansvariga

11 juni, 2018 in Information från styrelsen!

Inom kort kommer vi på en begränsad sträcka och tid lägga ut ett miljövänligt dammbindande medel som heter Dustex istället för det salt som normalt brukar användas. Till exempel på en större del av Ringsättravägen.

Förhoppningen är att få en effektivare och särskilt miljövänlig metod att binda vägdammet. Dustex användes till exempel på etapp 1 med god framgång. Efter testperioden kommer en utvärdering göras.

Frågor, synpunkter gällande detta, eller allt som har med vägar att göra: hör av er till vidja (at) vagar.nu som vanligt!

Man kan läsa mer om Dustex på www.miljovision.se/dammbindning/dustex

 

ringsättravägen

Vidjavägen

8 juni, 2018 in Information från styrelsen!

Kommunen har märkt ut där vägen kommer lagas mer. Därtill kommer de laga alla ”små”hål med så kallad snabellagning. Exakt när är inte klart.